fbpx

Hoe doe jij dat dan? Deel 1

Hoe doe ik wat dan? Deze vraag kwam van collega ondernemer die ik sprak. De context was hoe het met Marketthings ging, klanten, opdrachten, netwerken en alle andere zaken die bij het hebben van een eigen bedrijf komen kijken. Ik vertelde hem dat ik sinds eind februari 2020, pre-corona nog net, begonnen ben om mijn business opnieuw onder de loep te nemen. Terug naar de tekentafel en opnieuw aanvliegen vanuit de “hoe klanten nu denken, doen, welke problemen ze hebben, verlangens” etc. Zorgen dat mijn kennis en ervaring op de juiste manier bij de juiste klanten komt. En bij voorkeur straks ook deels online beschikbaar.

Wie had kunnen bedenken dat dat nu meer dan nodig is in deze tijd. Het kijken naar je bedrijf, er AAN werken. En de diepte in over Wie is nu werkelijk jouw klant? En hoe wil en kan ik die het beste bereiken en helpen. Want dat is wat er natuurlijk wel meteen uit kwam: Ik wil graag ondernemers helpen hun marketingactiviteiten naar het volgende niveau te brengen. Mijn ideale opdrachten in de afgelopen 20 jaar waren ook die opdrachten en projecten waarbij ik samen met hen het gewenste resultaat op marketinggebied heb bereikt. Van 6 miljoen klanten die tevreden een nieuw aanbod kregen, tot oplossingen voor beter contact met klanten.

Dus hoe dan? Gewoon net als ik voor mijn klanten aan de slag ga. Terug naar de basis. Om vandaar uit weer op te bouwen. Ik heb ook een businesscoach in de arm genomen. Want alleen is alleen. En met twee weet je meer. En houd je richting vast.Dat brengt mij ook weer bij structureel plannen van jaardoelen, maandoelen, weekdoelen. Zowel financieel als voor mijn eigen marketing & communicatie. Maar ook tot het volgen van een nieuwe workshop om zelf podcasts te gaan produceren en verspreiden. Ligt enorm buiten mijn comfortzone, maar dat had ik weer even nodig.

Dus hoe dan? Deel je vragen met iemand. Vraag om hulp. Huur expertise in. Het brengt je iedere dag weer verder en maakt je werk veel leuker. En zo ziet jouw klant ook dat jij blijft ontwikkelen. #ondernemer #MKB #consistent #consequent #steljemarketinvraag #marketingcoach

Share on facebook
Share on linkedin

Mogelijk vind je dit ook intressant

Netwerken, hoe doe ik dat NU?

Nu ik een aantal onderdelen van mijn bedrijf echt structureel anders ga doen, betekent dat ook dat ik nieuwe experts wil ontmoeten. Enerzijds natuurlijk om …

Lees verder

Klanten vinden en binden

Hoe maak ik een marketing-communicatie actieplan? Uiteraard maak je gebruik van de acties die het beste passen bij jou, jouw bedrijf en jouw kernwaarden. Om …

Lees verder

Klantenpiramide: in praktijk

Hoe werkt het dan precies die klantenpyramide. Zonder dat je het hele boek hoeft door te nemen lees je hier de praktsiche aanpak voor jou.  …

Lees verder
Whitepaper “Blije klanten, meer omzet”

5 stappen die leiden tot behoud en groei van jouw omzet. Download de whitepaper.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang Magazine Susan!

Ontvang het gratis Magazine Susan, vol met realisatiekracht!