fbpx

Waarom focus op behoud van klanten? #1

“ it takes months to find a customer and only a seconds to lose one”

Als ondernemer kan je maar een keer die euro uitgeven. Natuurlijk blijft het van belang om nieuwe klanten aan te trekken. Daarover wordt al veel gecommuniceerd. Klantbehoud wordt onderbelicht. Binnen zakelijke dienstverlening is vertrouwen een zeer belangrijke factor. Dat vertrouwen heb je al van je huidige klanten.

Door hier gebruik van te maken verhoog en behoudt je omzet. Ja inderdaad je zult zien wanneer je een goede relatie hebt je jouw omzet verhoogd. Hoe? Lees dan even verder.

De kans dat jij een nieuwe opdracht of warme aanbeveling krijgt van je huidige klanten ligt is tussen de 60% en 70% en zeker 5 keer goedkoper dan investeren in het aantrekken van nieuwe klanten. Zeker in deze tijd de moeite waard je plannen daaropaan te passen.

Ken je klant
Begin bij het begin. Ken je klant. Weet jij werkelijk wie jouw klanten zijn? Ook in B to B doe je zaken met mensen en niet met bedrijven. Als ondernemer van een klein tot middelgroot bedrijf ben jij en je team de verpersoonlijking van jouw dienst of product.

• Kijk wat je nu weet van jouw klanten. Hoe meer je weet hoe beter je jouw marketingactiviteiten en manier van communiceren kan afstemmen.

• Zorg voor een kort en bondig plan welke klanten je op welke manier, kanaal wil bereiken. Of vraag het hem gewoon. Wat vindt hij het prettigst. Op die manier sluit je aan bij zijn wensen.

• Het is handig om een overzicht te maken van jouw klanten en vast te leggen hoe jij ze komend jaar wilt benaderen, spreken, verassen.

• Om je klanten in te delen:

Omzet en winstgevendheid
Potentie
Uitstraling van deze klant in zijn omgeving
Mate waarin de klant vertegenwoordigd is in netwerken
Kans die ontstaat als we de klant kunnen omvormen naar ambassadeur

Door dit inzicht in je huidige klanten kan het zijn dat je afscheid gaat nemen van bepaalde klanten zodat je jouw kostbare tijd kan richten op klanten die bijdragen op alle punten. Zo heb je weer tijd gewonnen om je omzet te verhogen. En met de juiste marketingactiviteiten bezig te zijn.

Meer weten. Of heb je specifieke vraag. Klik hier.

Share on facebook
Share on linkedin

Mogelijk vind je dit ook intressant

Verhalen verzamelen

Verhalen verzamelen Storytelling is hot. Een verhaal vertellen om klanten aan je te binden, je positie te verstevigen, de continuïteit van je bedrijf veilig te …

Lees verder

Marketing & tweede golf. Wat kan je NU doen?

Covid 19 is sneller dan snel in de opmars. Er zijn weer nieuwe en zwaardere maartregelen aangekondigd die alle lagen van de maatschappij raken. Als ondernemer ben je natuurlijk altijd op zoek naar de juiste oplossingen.

Lees verder

Wat gaat er mis? Waarom levert het niet op wat ik dacht?

Afgelopen week kwam ik in gesprek met een doorgewinterde ondernemer die graag van zijn offlinewereld wilde overstappen naar online wereld. Enorm enthousiast over zijn eigen …

Lees verder
Whitepaper “Blije klanten, meer omzet”

5 stappen die leiden tot behoud en groei van jouw omzet. Download de whitepaper.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang Magazine Susan!

Ontvang het gratis Magazine Susan, vol met realisatiekracht!